Skip to main content

Commom Interview Questions for a Domino Developer

1. To find if a particular item exists in lost of items what commands are there in formula lang and lotusscript?

Ans : Formula : @Contains; @IsMember
Script : Instring


2. Difference between @UserRoles and @UserNamesList

Ans : @UserRoles - Roles in the ACL which the user has
@UserNamesList - Groups in the ACL to which the user belongs to


3. If there are multiple commands to be executed on a click of a button in formula lang, how will you do it

And : @Do(@Command1;@Command2.....)


4. What is the difference between @DBColumn adn @DBLookup. Where will each of them be used?


5. File upload using Formula language?


And : The field to which the file is uploaded should be a Rich Text Field.
Command is @@Do(@PostedCommand([EditGotoField]; "Field Name");@PostedCommand([EditInsertFileAttachment]))


6. On click on a button in the left frame, open a view in the right frame.

Ans : @SetTargetFrame("FRAMERIGHT");
@Command([OpenView];"ViewName")


7. What are response documents? and how do we create a response document?
Ans : If you are creating an application that requires users to create a document and then post responses to that document, and responses to the responses, you will need to set up a hierarchy between the forms.

If you are creating an application that requires users to create a document and then post responses to that document, and responses to the responses, you will need to set up a hierarchy between the forms.

______________________________________________________________________________________________________________________

JAVASCRIPT

1. To open a form in web, what property in the form sould be set?
Ans : click "Generate HTML for fields contents"


2. How to write javascript code in an agent?
Ans : Using PRINT statements.


3. How can a view be shown in a form?
Ans : (a) $$ViewTemplate can be used
(b) Embedded view in a form


4. What is $$Return?
Ans: To set the return path.


5. Small null validation code .
Ans : if(document.forms(0).FIELNNAME.value == "")
{
alert ("No value entered");
return = false; ------------------ further execution is halted
}

______________________________________________________________________________________________________________________

ACCESS SETTINGS

1. What are the various access levels in the ACL?

2. I recieved an nsf file. I am not able to open it . What could be a possible reason?
Ans : Default may not have 'Manager' access.

3. How to prevent the document from going into edit mode?
Ans : Querymodechange - validation - continue = False

4. On opening a database each time, i need to pop up a message bx "Welcome to the database". Where can i rite the code for this?
Ans : Database script -> Post open event.

Comments